"Senaste nytt"

15. mar, 2017

Härligt och soligt väder har det varit i helgen. Ute med hundar, barn och barnbarn efter stranden. Vi har grillat och njutit av solen.

En av mina barnbarn försökte förklara för Mollie hur man ska leka med en av "babblarna". Vet inte hur det gick men hon luktade i allafall på en av dem.

Vi har även hälsat på en mycket härligt japansk spets hane. Han har ett härligt temperament och är en svansviftare. Kanske han är den perfekta hanen för Mollie. Viktigt för oss är att mentaliteten är bra. Mer information kommer.

11. feb, 2017

I dag har det verkligen varit en härlig och solig dag. Varit ute med hundarna så nu är de nog ganska nöjda. I morgon ska vi gå en sväng utefter starnden, på isen. Kanske grilla.

Satt och tittade på några foton och såg en bild på ett av barnbarnen som lekte med Saga. Hon är en så härlig hund.

Jag passade även på att ta några bilder på Mollie när hon stod på soffan och tittade ut. Mollie bilderna sätter jag in under hennes sida.

17. jan, 2017

Nu till helgen är det dags för en resa till barn & barnbarn m.fl i Luleå. Ska bli så roligt. Hundarna Saga och Mollie följer med denna gång. Hoppas på bra väder och härlig gemenskap med både hundar och vänner.

Jag har lagt in några nya bilder på både Saga och Mollie

Tittade på idrottsgalan i går. Härligt att den kvinnliga sportjournalisten fick ett pris för sin öppenhet om "mobbing på sociala medier".  Bra att detta synliggörs och vilken "skada" det kan orsaka. Tyvärr är det alltför många som inte tänker sig för och skriver elaka saker etc. utan att ha insikt vad detta kan göra med personen de skriver om samt att andra ”hänger på” i diskussionerna utan att sitta inne med kunskap, vad är sant eller ej. Oftast är det osanningar som skrivs. Detta med olika sociala medier och vilken skada de kan göra har även tidigare tagits upp i tidningen Hundsport. Viktigt att vi alla är uppmärksamma och att vi säger ifrån om någon blir utsatt. Vi kan alla medverka i en positiv förändring i vad som skrivs i de sociala medierna.

3. jan, 2017

Jag/vi har fått ett barnbarn till. En lite grabb som ska heta Oscar.

Sedan har jag fått info om ett nytt hundgäng som håller ihop och tränar, träffas i Docksta med omnejd. Spännande.

Sedan jag skrev i bloggen om ev. parning av våran söta "jappe" Mollie så har det rasslat till i intresserade köpare samt förslag på fina hanar.😀 

När det gäller min andra ögonsten "herden" Saga så har vi så smått börja komma igång med lite träning. På torsdag får vi besök av barn & barnbarn så då kommer Saga att mysa, busa etc. Hon formligen älskar när mina barnbarn kommer (även de vuxna barnen också).

27. dec, 2016

Den 9 december-16 avled vår älskade "nallebjörn" Tusse och stor tomhet har han lämnat kvar. Han blev 12 år och 7 månader. (se bild)

Nu har vi snart "kommit in" i vårat nyinköpta hus. Hundarna älskar stället, även vi också. Vi har härliga och mycket kunniga hundgrannar.

Denna vecka är det fullfart med jobb på dagen och släkt och vänner på besök kvällstid. Det är så härligt med denna kaos och gemenskap.

Det har blivit förlite träning och långa hundpromenader de senaste veckorna men jag ska göra "bot" på det på lördag. Det blir både träning och promenad i närområdet.

Jag har påbörjat fundering/planering av parning på våran "goa" Mollie (japansk spets). Om jag hittar rätt "kille" till henne och allt fungerar bra så blir det valpar i maj-17. 😀